Austrumu saldumi

Austrumu Saldumus mēdz ēst dažādos brīžos, ne tikai maltītes beigās.

Austrumu saldumu pagatavošanai nereti tiek izmantoti īpaši sīrupi, kas tos padara ļoti saldus, pievienoti dažādi rieksti un žāvēti augļi.

Atpazīstamākais saldumu veids, kas asociējas ar Turciju ir baklava, to lieto ar kafiju kā našķi pēc maltītes vai kādas citas uzkodas. Kā desertu pēc maltītes var lietot arī halvu vai lukumu.

 

Halva ir pati populārākā no austrumu saldumiem – tā bija pazīstama jau 5. gadsimtā pirms mūsu ēras. Halvu galvenokārt gatavo no cukura vai medus, ziepjainas saknes, ar taukiem bagātiem valriekstiem, mandelēm, saulespuķu sēklām, sezama , zemesriekstiem. Jāatceras, ka halvu iegūst, sajaucot divu vai vairāku veidu putas, pakāpeniski tās atdzesējot un nemitīgi putojot. Halva ir lielisks piemērs tam, ka konditorejas izstrādājumu garšu un kvalitāti nosaka nevis izmantotie produkti gatavošanas procesā, bet tehnoloģiskais tās gatavošanas process.